søndag den 30. september 2012

Mørke tider vol. 2

Efter forgæves kalendergymnastik og forsøg på at finde en ny brygdag, hoppede jeg idag ud i et singlebryg. Langt fra så hyggeligt som når vi er sammen om det, men hvis øllet bliver godt var det måske alligevel det hele værd.

Mit udgangspunkt var opskriften på vores imperial stout. Bare modificeret, så den ikke blev så mørk/brændt.

Jeg lavede en blanding af følgende malt:



  • 100 g MUN Chocolate Malt (940,0 EBC)
  • 400 g WEY Cara Aroma (300 - 400 EBC)
  • 500 g CM Crystal (150 EBC)
  • 5500 g Pale ale basismalt


Malten blev sat over ved
20 liter 71 grader
68 grader i 60 min
10 min ved 75 grader

Jeg sparrede med ca. 6-8 liter...Tja..præcisionen svigtede lige her.

I humlesok tilføjede jeg julekryderrierne.
  • 12 g koriander
  • 1 kanel
  • 2 stjerneanis
  • 100 g. Tradition 100 gr. pellets (4,8%) humle
Jeg kogte urten i 60 min.

Til slut tilsat 
  • 500 g. Mørk rørsukker
  • 500 g. Brun farin
  • og "Protafloc"
Efter køllin tilsat Safbrew S-33 11,5 gr.gær

OG 1093.

Udbytte ca. 16,5 liter.

pris uden vand, gas og el:

  • Malt: 20+65 = 85,.
  • humle 45,-
  • gær 15,-
  • div. krydderier 15,-
  • Sukker 25,-
Samlet 185,-

Gæringsdag 1.
Hmm...pokkers. Var kommet til at bytte rundt på placeringen af gummeringen ved taphanen på gæringspanden. Så der var dryppet ca. ½ liter ud inden jeg opdagede fejlen. Dooh. Men man må sige der er kommet gang i gærringen.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar