søndag den 2. september 2012

#3 Jule ale 2/9-2012

Med målet at skabe en jule ale med en smag af belgien, kastede vi os her ud i at eksperimentere lidt. Altså ikke rigtig nogen opskrift...aus dem såkaldt fingerspitz gefühl.

Ingredienser:

  • 1 kg cara Aroma 
  • 1 kg cm Crystal 
  • 4,5 kg Wey pale ale 
  • 100 g. H. Tradition humle Safbrew 
  • Gær: S-33 11,5 gr.
  • 465 brun farin 
  • 150 g honning




Krydring:

  • En kanelstang 
  • 6 g. Koriandefrø hele 
  • En stjerneanis 25 g. 
  • Sød appelsinskal

20 liter 71 grader da malten kommer i 65 grader i 60 min. Da toptemp ikke var højere end 61 hævede vi til 68. Hæves derefter til 75 i 10 min

OG: 1085


Efter en uges gærring blev bryggen omstykket. Meget mørk, men smagte dejligt.

d. 15/9 blev der tappet på flasker. Øllen er blevet en dejlig mørk øl. Nok nærmere en imperial stout end en ale.

FG: 1026
alkohol % 7,9

1 kommentar:

  1. i mandags smagte vi første gang denne bryg. Fantastisk...Ikke helt hvad vi havde i tankerne, men en super dejlig mørk stout.

    SvarSlet