Ingredienser:
- 1 kg cara Aroma
- 1 kg cm Crystal
- 4,5 kg Wey pale ale
- 100 g. H. Tradition humle Safbrew
- Gær: S-33 11,5 gr.
- 465 brun farin
- 150 g honning
Krydring:
- En kanelstang
- 6 g. Koriandefrø hele
- En stjerneanis 25 g.
- Sød appelsinskal
20 liter 71 grader da malten kommer i 65 grader i 60 min. Da toptemp ikke var højere end 61 hævede vi til 68. Hæves derefter til 75 i 10 min
OG: 1085
Efter en uges gærring blev bryggen omstykket. Meget mørk, men smagte dejligt.
d. 15/9 blev der tappet på flasker. Øllen er blevet en dejlig mørk øl. Nok nærmere en imperial stout end en ale.
FG: 1026
alkohol % 7,9


i mandags smagte vi første gang denne bryg. Fantastisk...Ikke helt hvad vi havde i tankerne, men en super dejlig mørk stout.
SvarSlet